Even voorstellen...

 

 

Ik ben Maikel van Eekelen, 23 jaar. Ik woon in Hilvarenbeek, waar ik al vanaf jongs af aan bij de plaatselijke atletiekclub Achil’87 actief was. Inmiddels heb ik enkele jaren bij een semiprofessioneel loopteam gezeten, waar ik veel vooruitgang heb geboekt. Sinds eind 2010 ben ik weer terug bij mijn thuisclub waar ik zelfstandig train, nog steeds onder begeleiding van mijn vaste trainer Henk van Hak.
 

Als (middel)lange-afstandloper heb ik een voorkeur voor crossen. Op dit onderdeel presteer ik het best, ik hou van zware technische parcoursen, liefst modderig met veel heuvels en scherpe bochten. De laatste jaren ben ik ook meer actief op de baan. In het zomerseizoen loop ik voornamelijk de 3.000 en 5.000 meter, en in de tussenperiodes loop ik enkele stratenlopen, veelal 10 kilometer.

Inmiddels loop ik in de categorie Senioren, waar het moeilijk is om als studerende atleet bij de top van Nederland te komen, wat wel mijn doel voor de langere termijn is. Het zijn dan toch de trainingsuren die het verschil moeten gaan maken, en om die te combineren met een pittige full-time studie is een grote uitdaging. Na mijn opleiding HBO Werktuigbouwkunde ben ik namelijk een Masteropleiding Mechanical Engineering aan de TU/e gaan volgen, die ik in 2011 verwacht af te ronden.

Voor nu zijn mijn doelen: lekker trainen en blessurevrij blijven. Op deze manier wil ik mijn studieperiode overbruggen, en proberen de aansluiting bij de Nederlandse top te behouden. Om er vervolgens na mijn studie het maximale uit te halen, zowel in de sport als in de rest van het leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over mij

 

volgt

 

 

 

 

 

Ga naar BLOG

 

 

 

Sponsoren:

______________________________________________________________________________________________________________________________________


© Maikel van Eekelen, 2011                        info@maikelvaneekelen.nl